Make the most out of your ingredients
title image

7 recepten uit je voorraadkast en vriezer

7 recepten uit je voorraadkast en vriezer

Het nieuws is er vol van: het zijn bange (corona-)tijden, maar ondanks een eventuele ‘lockdown’ is er geen enkele reden om te gaan hamsteren. De warenhuis zijn op alles voorbereid en onze magazijnen zijn tot de nok gevuld met levensmiddelen. En bovendien, zouden we allemaal eerst even in onze eigen voorraadkast en vriezer meoten gaan kijken voordat we in de rij gaan staan om een karrenvracht aan spaghetti en blikken tomatensaus in huis te halen.

Thuis moeten blijven wegens corona is namelijk het uitgelezen moment om je diepvries eens leeg te eten en te leren koken met de inhoud van je voorraadkast.

Ik help je alvast een eind op weg met 7 recepten uit je voorraadkast en vriezer.

7 recepten uit je voorraadkast en vriezer

Empty the Fridge - Chili con carne

bron beeld: norikko – shutterstock.com

Het recept

Chili con carne

Ik heb standaard altijd een aantal blikken bonen en tomatensaus in mijn voorraadkast staan. En die lenen zich samen met de juiste kruiden perfect voor het maken van een hartige chili con carne.

Heb je geen gehakt in je koelkast? Geen probleem. Kijk eens welke overschotjes vlees je nog in je diepvries hebt zitten? Een kleine portie bolognese saus misschien en nog wat ingevroren gehakt of kip? Dit is het moment om al die kleine restjes op te gebruiken. Ontdooi het vlees en verwerk het in je chili con carne. Met een goede kruiding en de tomatensaus valt het niet op dat het verschillende soorten vlees zijn.

Oh ja… mijn geheim ingrediënten is een groot stuk donkere chocolade!

Serveer met rijst, of gepofte aardappels en top eventueel met een verkruimeld zakje nacho chips!

Buddha bowl

Heb je nog een allegaartje aan groentjes en misschien wat gefermenteerde kool in je koelkast slingeren?

Dan is deze buddha bowl voor de gezonden onder jullie.

Kook een potje zilvervliesrijst of quinoa. Maak een snelle pekel met de rauwe groentjes zoals bijvoorbeeld wortel en radijs. Rooster je laatste wintergroenten zoals pompoen. Bak andere groentjes zoals champignons of spinazie op in de pan. Pof wat kikkererwten in de oven of de pan en assembleer je bowl. Met een lekkere Aziatische dressing of dikke lepel hummus erbij heb je een winner in huis!

Een lekkere selectie buddha bowls...
Empty the Fridge - Buddha bowl

bron beeld: Kiian Oksana – shutterstock.com

Empty the fridge - Couscousalade met groene groenten

bron beeld: Pia Violeta Pasat – shutterstock.com

Couscous salade met groene groenten en munt

Heb je een heel arsenaal aan diepvriesgroenten in huis gehaald? Dan zit er misschien wel groene bonen en erwtjes bij. Blancheer de groenten beetgaar en meng ze door de afgekoelde couscous. Kruid met peper, zout, olijfolie, citroensap en eventueel wat verse munt (vanop je terras).

Voeg optioneel wat geroosterde pitten en zaden en stukjes feta toe en serveer bij een stukje gebakken kip of vis.

Het recept

Pasta met tonijn en spinazie

Hiervoor moet je echt niet in huis halen. Al wat je nodig hebt is een pak pasta, een blik tonijn, diepvriesspinazie en wat kruiden (look en chilivlokken) om het geheel op smaak te brengen.

In plaats van spinazie kan je ook een restje rucola gebruiken dat al een beetje verlept is.

Er gaat soms niets boven de eenvoudige, maar altijd lekkere Italiaanse keuken!

Het recept
Empty the Fridge - Pasta met spinazie en tonijn

bron beeld: Piotr Krzeslak – shutterstock.com

Empty the fridge - Kikkererwten chorizo stoofpotje

bron beeld: from my point of view – shutterstock.com

Kikkererwten chorizo stoofpotje

Kikkererwten zijn echt een ‘dinner-saver’. Net zoals tomatensaus trouwens. En chorizo en aardappelen zijn twee ingrediënten die best lang bewaren. Zo heb je quasi alle ingrediënten in huis voor dit pittig stoofpotje!

Serveer er geroosterd brood of vers gebakken sodabrood bij.

Het recept

‘Jacket sweet potatoes’

Ken je het principe van jacket potatoes?

Het zijn grote aardappelen, gepoft in de oven en vervolgens geserveerd met allerlei toppings.

Een perfect restjes-wegwerker dus en aangezien zoete aardappelen vrij lang goed blijven perfect voor deze thuisblijf periode.

Het recept
Empty the fridge - Jacket sweet potatoes

bron beeld: Alphonsine Sabine – shutterstock.com

Nasi goreng

Een klassieker onder de restjes recepten want je kan er zowat alles in kwijt: restjes groenten of diepvriesgroenten, overschotjes vlees en kruiden, een eenzaam ei… De juiste kruiden erbij en als extra smaakmaker één of meerdere van de honderdduizend potjes saus die ongetwijfeld in je koelkast staan. Check!

1Commentaar
  • maart 21, 2020

    Nasi blijft mijn gerecht met wat restjes uit de koelkast! Als je er nog wat eitjes bij doet en gesneden stukjes kipfilet wordt ie nog lekkerder!

Laat een bericht na: